Menu
EUR
Jets in zwart, goud of RVS? Of wilt u liever uw eigen gepersonaliseerde bubbelbad samenstellen? Neem contact op met onze klantenservice voor een op maat gemaakte offerte.
Waarom het hebben van een bad kan zorgen voor meer geluk en een betere gezondheid

Waarom het hebben van een bad kan zorgen voor meer geluk en een betere gezondheid

Door: R. Oosterling Reacties: 0

Een beter humeur

Tijd doorbrengen in bad kan depressie en pessimisme verminderen, dit komt door de combinatie van isolatie, rust en comfort. Het rustgevende gevoel dat wordt veroorzaakt door baden komt voor een groot deel, doordat we het ondergedompeld zijn in warm water, wordt dit onderbewust geassocieerd met onze ervaringen in de baarmoeder. Over het algemeen wekt baden een gevoel van comfort en gemak, en dat soort veiligheid stelt je geest en vervolgens je lichaam in staat om te ontspannen.

Betere slaap

Een blijvende theorie beweert dat een koudere lichaamstemperatuur de slaap zal bevorderen, en daarom raden sommige wetenschappers aan om in een koude kamer naar bed te gaan. Maar een warm bad voor het slapengaan kan vergelijkbare resultaten opleveren. Baden stimuleren de thermoregulatie in het lichaam, en veroorzaken een aanzienlijke verhoging van de bloedcirculatie. Dit resulteert in een efficiënte afvoer van de (kern)lichaamswarmte en zorgt voor het dalen van de lichaamstemperatuur. Dit heeft een positief effect op de aanmaak van melatonine, wat zorgt voor een goede nachtrust.

Is goed voor de spieren

Warmte zorgt ervoor dat je bloed gaat bewegen, wat niet alleen geweldig is voor de bloedsomloop, maar het kan ook helpen om pijnlijke of strakke spieren te ontspannen. Doordat de bloedsomloop wordt gestimuleerd, zullen de spieren beter voorzien worden van essentiële voedingstoffen en CO2, waardoor deze sneller zullen herstellen. Het nemen van baden wordt dan ook sterk aangeraden voor mensen met een actief leven.

Kan goed zijn voor de huid

Terwijl brandende baden je huid meer geïrriteerd kunnen maken, kan een warm bad - in combinatie met bepaalde essentiële oliën, zoals kokosnoot, olijfolie of lavendel, en ook havermout - een droge of geïrriteerde huid beter hydrateren en genezen. Bovendien is aromatherapie geweldig om je humeur te reguleren of stress te verminderen.

Betere hormoonhuishouding

Aandoeningen zoals het chronisch vermoeidheidssyndroom en sommige vruchtbaarheidsproblemen kunnen worden geholpen door te baden bij koudere temperaturen. Hormonen die door de hypofyse worden afgegeven, zoals adrenocorticotroop hormoon of ACTH, en andere hormonen zoals bèta-endorfine en cortisol kunnen evenwichtiger worden. Als alternatief kan baden in warm water het serotonine gehalte verhogen, de chemische stof die door de hersenen wordt aangemaakt die wordt geassocieerd met geluk en welzijn.

Conclusie 

Het hebben van een bad brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee voor zowel lichaam als geest. Hierom is het belangrijk dat u een bad heeft die volledig past bij uw wensen en behoeftes, zodat u elke dag optimaal tot rust kunt komen. Bij Badexpert kunnen wij elke baden droom in vervulling laten gaan, doordat u bij ons geheel uw eigen bad kunt samenstellen. Klik hier voor meer informatie!

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!